Érvek az ingyenes weboldalak ellen

1. Nincs saját domainnév, nincs saját e-mail cím

Ha a weboldal ingyenes, akkor az esetek döntő többségében a szolgáltató által biztosított aldomaint tudjuk csak használni, ilyen például a fodrasz.gportal.hu. Hasonló a helyzet az e-mail címmel, ha nincs domainnév, akkor nincs saját e-mailcím sem. Marad a freemail, citromail, gmail és társai. Neked mi a véleményed egy olyan vállalkozóról, akinek nincs évi 2-3 ezer forintja egy saját domain név beregisztrálására? Napjainkban már a neten is annyi a konkurens oldal, hogy vérre menő küzdelmet kell folytatnunk minden egyes ügyfélért, így sok esetben az ilyen apróságok akár döntőnek is bizonyulhatnak.

2. Az ingyenes tárhelyekkel mindig sok a gond

Az egy dolog, hogy idővel nem lesz elég helyed, nem tölthetsz fel annyi képet, videót, amennyit csak szeretnél. Ennél jóval nagyobb gond, hogy lassú lesz a weboldal betöltődése, nem lesz folyamatos a megjelenés, és ha problémák merülnek fel a tárhely működésével kapcsolatban, akkor az ügyfélszolgálatot (már ha van) biztosan nem zaklathatod a gondjaiddal hiszen ez egy ingyenes szolgáltatás. A minőségi tárhely szintén azon dolgok közé tarozik, amin nagyon nem éri meg spórolni, hiszen egy problémás tárhellyel hosszútávon rengeteg időt, energiát és nem mellesleg pénzt bukhatunk el.

3. Nincs támogatás

Ha kifizetted a weboldalt, akkor a felmerülő problémák esetén nyugodtan verheted az asztalt. A pénzért cserébe a szolgáltató folyamatos megjelenést, adatmentéseket, karbantartást és sok más egyebet ígért. Ha viszont nem fizettél semmit, akkor nem lehetnek elvárásaid, és probléma esetén senki nem fog neked segíteni.

4. Nem lehet rendesen keresőoptimalizálni

Készen van az oldalunk, de a munka nagyobbik része csak most kezdődik! Valahogyan látogatókhoz, érdeklődőkhöz, potenciális ügyfelekhez kell jutnunk. Erre a leginkább költséghatékony megoldás a SEO, azaz a keresőoptimalizálás. Az ingyenes weboldalak egyik legnagyobb hátránya, hogy alapvető hiányosságainak köszönhetően egyszerűen alkalmatlanok az optimalizálásra.

5. Az idő pénz, neked sok időd van?

Rengeteg ideig tart, amíg az ember megtanulja a domain regisztrációval, tárhely választással, honlapkészítéssel, keresőoptimalizálással, online hirdetéssel kapcsolatos tudnivalókat, hiszen folyamatosan haladni kell a korral, és a legtöbb információ az esetek többségében csak angol nyelven érhető el. Ha azt feltételezzük, hogy mindent megértesz, és nem kell fórumokat olvasgatnod, másoktól kérdezősködnöd, vagy csak saját károdon kitapasztalnod a különböző honlapos buktatókat, akkor is több ezer órányi tanulás, és munka vár rád. Persze minderre csak akkor van szükség, ha egy tényleg használható weboldalt szeretnél.

6. Nem te döntöd el, hogy milyen legyen a dizájn

Az ingyenes weboldalak beüzemelésekor általában a szolgáltató által kínált sablonok közül válogathatunk, tehát már rögtön az elején kompromisszumokat kell kötnünk. Nem variálhatjuk kedvünkre a színeket, nem mi döntjük el, hogy hol lesznek a menüpontok, és csak a rendelkezésre álló modulok közül válogathatunk. Lehetne még sorolni, de a lényeg, hogy rengeteg mindenről kell majd lemondanunk, ha ezt az utat választjuk.

7. Hirdetések a weboldalon

Ugye ismerjük azt a közhelyet, hogy semmi sincs ingyen? Az ingyenes weboldalakat kínálók általában azzal tarják fent magukat, hogy különböző hirdetéseket jelenítenek meg az oldalunkon. Ez alapból is elég problémás, pláne ha az adott hirdetés a konkurenciára mutat.

8. Megszűnik az ingyenesség?

A válaszhoz elég, ha feltesszük magunknak a kérdést: Miből él egy ilyen szolgáltató? Vagy hirdet az oldalunkon (ezt már feljebb kitárgyaltuk), vagy előbb-utóbb valahogyan pénz szed majd ki belőlünk. Az esetek többségében ez úgy szokott kinézni, hogy a további fenntartásért fizetned kell majd egy havi, vagy egy éves díjat.

9. Ez az oldal sosem lesz tiéd!

Nem véletlenül hagytam ezt a végére, szerintem az összes közül ez a legjobb érv, amely a ingyenes honlapok ellen szól. Saját bőrömön is megtapasztaltam már, ha valamibe időt és munkát teszünk bele, akkor a minimum, hogy az adott weboldal a mi tulajdonunkba legyen. Egy több éves, tartalommal feltöltött, jól bejáratot, optimalizált weblap a sokszorosát éri egy újonnan elkészített weboldalnak. Nincs annál idegesítőbb, ha egyszer csak megszűnik a szolgáltatás, és a több éves munkánk, ráfordított időnk mind mehet a levesbe.

Bízom benne, hogy te még véletlenül sem fogod fölösleges dolgokra pazarolni az időd!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Kövess minket a facebookon:

Legutóbbi bejegyzések:

Youtube SEO Tippek

5 működő SEO (keresőoptimalizáló) tipp, amelyeket követned kell a videóid jobb rangsorolásának érdekében. Mindannyian tudjuk, hogy a YouTube a Google második legnagyobb keresője. Ez havonta mintegy

SEO-keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás SEO

Miért van szüksége SEO (Search Engine Optimization) – Keresőoptimalizálásra a Weboldaladnak ? Mi a keresőoptimalizálás? A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) azon tevékenységek

Ne sózd el! 21 Facebook bejegyzés ötlet

Soha ne fogyj ki Facebook tartalomötletekből! Az alábbi lista megmutatja, hogy jóval több olyan téma létezik, mint gondoltad volna, amivel fenn tudod tartani a Facebook vagy

10 Tipp, Twitter követők szerzéséhez

A Twitter egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, ha helyesen használják őket. Segíthet weboldalad forgalomának létrehozásában, megszilárdíthatja a márkaépítést, és kapcsolatokat építhet ki. A baj