Lassú a weboldalad? Frissítsük a PHP-t még ma!

A WordPress oldalunk gyorsabb és biztonságosabb lehet, és mindez csak rajtunk múlik!

Ez az oldal elmagyarázza, miért fontos ez és hogy mit tehetünk azért hogy kijavítsuk.

Miért számít a PHP ?

A PHP egy programnyelv – amin a WordPress is alapszik -, melynek verzióját a tárhelyszolgáltatónk kiszolgáló-szinten állítja be. Míg a WordPress, sablonok és bővítmények frissen tartásának fontossága már ismerős feladat lehet, a PHP frissen tartása épp olyan fontos.

Két fő előnye van a PHP frissen tartásának:

  • Weboldalunk gyorsabb lesz, mivel a legújabb PHP verzió hatékonyabb. A legújabb támogatott verzióra (jelenleg 7.3) való frissítés óriási teljesítménynövekedést eredményezhet. Akár 3 vagy 4-szer gyorsabb lehet a régebbi verzióknál.
  • Weboldalunk biztonságosabb lesz. A PHP, úgy mint a WordPress is, a közösség által karbantartott szoftver. Mivel a PHP nagyon közkedvelt, ezért célpontja a hekkereknek – azonban a legújabb verzió tartalmazni fogja a legújabb biztonsági funkciókat. Régebbi PHP verziók nem tartalmazzák ezeket, ezért a frissítés elengedhetetlen a WordPress oldalunk biztonsága érdekében.

Van még néhány további előnye:

  • A gyorsabb WordPress honlapot a keresőmotorok is megjutalmazzák, így magasabb rangot érhet el a keresésben!
  • A gyorsabb weboldal jobban megtartja a látogatókat (elmennek ha túl sokáig tart az odal betöltése), így lesz a honlapunk hatékonyabb.
  • A biztonságosabb honlap jobban véd a hacker-ekkel szemben, így megkímél a költségektől és a hírnévvel kapcsolatos károktól, amit egy feltört honlap okoz.

Ezek az előnyök jók nekünk és a weboldalunk látogatói számára is. Ezek az érvek szólnak a PHP mihamarabbi frissítése mellett. A következő rész megmutatja, hogyan kell ezt megcsinálni.

Mielőtt frissítjük a PHP verziónkat

Ez a rész néhány figyelmeztetéssel indul, de ne féljünk! Mint a legtöbb műszaki dolog kapcsán, csak néhány fogalmat kell átvennünk mielőtt a tényleges PHP frissítésre rátérnénk.

A PHP frissítése általában nem okoz problémát, de nem tudjuk garantálni, hogy minden esetben problémamentes. A WordPress maga a PHP 5.2.4 verziójáig visszamenően működik (mi jelenleg a 7.3 verziót ajánljuk, tehát ez óriási visszamenőleges kompatibilitás!), de nem tudjuk, hogy a sablonok vagy bővítmények is működni fognak-e. Kellene nekik és a népszerűbbek és megbízhatóbbak majdnem biztos hogy fognak is, de ezt nem tudjuk garantálni.

Van néhány lépés amit meg kell tennünk, hogy csökkentsük a kockázatokat, mielőtt folytatnánk:

  • Készítsünk egy biztonsági mentést a honlapunkról: a biztonsági mentés lehetővé teszi, hogy baj esetén visszaállítsuk a webhelyünket a jelenlegi formájába. Van számtalan ingyenesen elérhető bővítmény biztonsági mentésre, tehát ha még nincs erre megoldásunk – használjuk ezek valamelyikét. Ha vissza akarjuk állítani a mentést, akkor szükség lesz arra is, hogy a kiszolgáló visszaálljon a jelenlegi PHP verzióra (később részletezzük hogyan).
  • Frissítsük a WordPress-t, sablonokat és bővítményeket: a WordPress Vezérlőpulton menjünk a Frissítésekre és mindent frissítsünk. Ezt egyébként is rendszeresen érdemes megtennünk. ? Ha elkészült, ellenőrizzük, hogy weboldal a várakozásoknak megfelelően működik-e.
  • Ellenőrizzük a PHP kompatibilitást: telepítsük a PHP Compatibility Checker bővítményt, hogy ellenőrizze a sablonjainkat és bővítményeinket a lehetséges problémák kapcsán. Ez a bővítmény nem tökéletes, így egyes elemeket kihagyhat, vagy hamis pozitív jelölést adhat, de legtöbb esetben jól működik.
  • Javítsuk a PHP kompatibilitási problémákat ha vannak: ha a PHP Compatibility Checker bővítmény problémát talált, lépjünk kaptolatba a sablon-, vagy a bővítmény fejlesztőjével, és kérjük meg, hogy vizsgálja ki azt. Ha nem jeleznének vissza, vessünk egy pillantást a sablonokra és bővítményekre a WordPress.org oldalon a hasonló funkcionalitással és használjunk ezek közül egyet.

Fussunk végig ezeken a lépéseken és készen állunk a PHP verziófrissítésre a WordPress oldalunkon – és élvezzük annak minden előnyét ami ezzel jár!

Ha bármilyen problémába ütköznénk, vagy segítségre van szükségünk, vegyük fel a kapcsolatot egy profi webfejlesztővel, a tárhely szolgáltatónkkal, vagy a sablon- és bővítményszerzőkkel. Mindannyian örömmel segítenek majd.

Most már rátérhetünk az utolsó részre: az oldalunk PHP verziójának tényleges frissítésére.

Hogyan frissítsük az oldalunk PHP verzióját egy gyorsabb és biztonságosabb weboldalért Hogyan frissítsük az oldalunk PHP verzióját egy gyorsabb és biztonságosabb weboldalért

Készen állunk, hogy frissítsük a weboldalunk PHP verzióját! Szorgalmas volt, biztonsági mentést készített és a lehető legjobb formában van, hogy megcsinálni a frissítést.

Mivel a PHP verzió szerver szinten van beállítva a tárhelyszolgáltató cég által, a frissítéskor ezt a kiszolgálónknál kell megtennünk, vagy meg kell kérnünk rá, hogy ők tegyék meg ezeket a beállításokat.

Az, hogy pontosan hogyan történik a frissítés, az a tárhelyszolgáltatótól függ. Megkértünk tárhelyszolgáltatókat, hogy küldjenek be utasításokat, a PHP verzió firssítése kapcsán, így találunk egy listát azoktól a szolgáltatóktól akik küldtek.

Ha a tárhelyszolgáltatónk nincs ezen a listán, akkor vegyük fel velük a kapcsolatot és kérjük meg őket, hogy segítsenek! Itt van néhány sablonszöveg amit használhatunk:

Kedves tárhelyszolgáltató,

szeretném ha a honlapom, teljesítménye javulna és a lehető
legbiztonságosabb lenne, a PHP legújabb verziójával.
Azt szeretném, ha a szerveren, amely az én
WordPress oldalamat kiszolgálja, ez lenne a helyzet.
Ha jelenleg nem vagyok még a PHP legújabb verzióján,
legyen szíves tudassa velem, hogy milyen lépéseket
kell tennem a frissítés érdekében.

Előre is köszönöm!

Ha ezen a ponton problémába ütköznénk, vagy cseréljük vissza a PHP verziónkat, vagy lépjünk kapcsolatba tárhelyszolgáltatónkkal, vagy egy profi webfejlesztővel. Abban a valószínűtlen esetben, ha valami elromlik, és vissza kell állítania a biztonsági másolatot, lépjünk kapcsolatba a tárhelyszolgáltatónkkal és kérjük meg őket, hogy állítsák vissza a korábbi verziójú PHP amin futottunk. Ezután visszaállíthatjuk a biztonsági mentést.

Most már minden szükséges információ a birtokunkban van a frissítéshez! Szép munka! A PHP friss verziójával élvezhetjük a gyorsabb, biztonságosabb weboldalunkat és a boldogabb látogatókat tudhatunk magunkénak.

Gyorsabb, biztonságosabb WordPress weboldalak mindenkinek

Biztosítsuk a PHP legújabb verziójával, hogy a weboldalunk olyan gyors és biztonságos amennyire csak lehet.

Most már minden szükséges információ a birtokunkban van a frissítéshez és azt is tudjuk, hogy a jovőben hogyan frissítsünk. Figyeljünk a további PHP frissítés üzeneteket a WordPress Vezérlőpulton a későbbiekben, vagy tartsa szemmel a tárhelyszolgáltató híreit a további információkért.

Mint egy utolsó emlékeztető: lépjen kapcsolatba a tárhelyszolgáltatójával, egy profi webfejlesztővel, vagy a sablon- és/vagy a bővítményszerzőkkel a további kérdéseivel. Ők mind képesek segíteni a saját szakterületükön.

forrás

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kövess minket a facebookon:

Legutóbbi bejegyzések:

10 Tipp, Twitter követők szerzéséhez

A Twitter egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, ha helyesen használják őket. Segíthet weboldalad forgalomának létrehozásában, megszilárdíthatja a márkaépítést, és kapcsolatokat építhet ki. A baj

Megfelelési Kényszer

Megfelelési Kényszer és Szorongás az üzletépítésben Azt vettem észre az ügyfeleimnél, hogyha elkezdenek foglalkozni az üzletükkel, és kapnak egy negatív hozzászólást a videójukhoz vagy a

Weboldalkészítés NEM reszponzívan

Mivel az érdeklődők 70%-a mobilról érkezik, nagyrészük azonnal vissza is fordul, ha nem tud tájékozódni, nem olvasható az oldal. Kezdjünk konkrét példával: “Meg akartam venni