Megfelelési Kényszer

Megfelelési Kényszer és Szorongás az üzletépítésben

Azt vettem észre az ügyfeleimnél, hogyha elkezdenek foglalkozni az üzletükkel, és kapnak egy negatív hozzászólást a videójukhoz vagy a hirdetésükhöz, akkor megtorpannak, megáll a fejlődésük. Lehet, hogy addig elindultak egy olyan úton, ahol már elkezdtek pénzt keresni, jobb eredményeket elérni, de ahogy jönnek a beszólások, befejezik az üzletüket. Ha valaki kap 3-4 negatív hozzászólást a hirdetésére, akkor az a hirdetés még végig fut, de a következő már nem lesz elkészítve.

Ennek az az oka, hogy mindenkiben van egy megfelelési kényszer. Meg akarunk felelni másoknak, meg akarunk felelni a társadalomnak, szeretnénk, hogy mások azt gondolják rólunk, hogy szépek vagyunk, jók vagyunk, kedvesek vagyunk, mi vagyunk a legjobbak, de ez nem egy olyan kép, ami betartható. Senki sem tökéletes. Különbözőek vagyunk, nem vagyunk egyformák. Nincs olyan, hogy valakinek tökéletes mindene. Igaz, hogy a média azt teszi elénk, hogy vannak tökéletes emberek, de azok az emberek, akiket a tévében látsz sminkelve vannak, lehet, hogy kicsit lazább életet élnek, mint te, lehet, hogy nincsenek annyira túlhajszolva. De lehet, hogy a látsz egy üzletépítőt például a közösségi médiában, aki nagyon-nagyon profi, nagyon profi videókat csinál, és lehet hogy ugyanez az ember komoly problémákkal küzd a magánéletében, csak az a különbség közted és közte, aki sikeres, hogy ő dolgozik, te pedig nem.

 

Miért nem dolgoznak az emberek?


Saját példát tudok mondani: Ha vannak az életemben olyan megoldandó dolgok, amelyeket nem oldottam meg, nem hoztam döntéseket bennük, akkor azt érzem, hogy az energiám feleződik. Minél több olyan dolog van az életemben, amiről nem döntök, annál rosszabb lesz az energia háztartásom, annál kevesebbet tudok dolgozni.

Ahhoz, hogy el tudj kezdeni dolgozni, a problémáidat meg kell oldanod az életedben.

Ha szeretnél valamit elérni az életben, de nem tudsz dönteni pl., hogy készíts-e videós hirdetést, vagy ne, akkor tegyél fel néhány kérdést magadnak, pl.:
Mennyire fog számítani 10 év múlva az, hogy most csináltál egy rossz videót, amiben nem megfelelően kommunikáltál? Ha bele gondolsz, semennyire. Most viszont ezen agyalsz, hogy nehogy valaki másképp gondolja mint te. Vagy mit számít 30 év múlva, hogy voltak ismeretlen emberek, akik beszóltak neked a videód alatt, hogy milyen hülyeségeket beszélsz? Mit fog ez számítani, amikor eléred a céljaidat? Mert igazából, ha most meg teszed azt, amit meg kell tenned, akkor el fogod érni azt, amit akarsz, ha nem teszed meg, akkor nem fogod elérni, és ha 40 év múlva vissza gondolsz erre a napra, amikor nem csináltál semmit, akkor sokkal jobban fog fájni, hogy nem tettél, mint az, hogy ha most tennél, és ezeket a kis sérelmeket elvisélnéd.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kövess minket a facebookon:

Legutóbbi bejegyzések:

10 Tipp, Twitter követők szerzéséhez

A Twitter egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, ha helyesen használják őket. Segíthet weboldalad forgalomának létrehozásában, megszilárdíthatja a márkaépítést, és kapcsolatokat építhet ki. A baj

Weboldalkészítés NEM reszponzívan

Mivel az érdeklődők 70%-a mobilról érkezik, nagyrészük azonnal vissza is fordul, ha nem tud tájékozódni, nem olvasható az oldal. Kezdjünk konkrét példával: “Meg akartam venni