MIELŐTT weboldalt vagy webáruházat készíttetsz – MÁSODIK RÉSZ.

Az előző blogbejegyzésből megtudhattad, hogy miért jobbak a fizetős weboldalak az ingyenes, saját magad által összerakhatónál, és, hogy mik azok, amik semmiképp sem hiányozhatnak a weboldaladról, ha szeretnél vele eladásokat vagy legalább érdeklődőket generálni. Most pedig elárulom, hogy mikre figyelj még oda nagyon weboldal készítés előtt. Hogy egyedi fejlesztést, vagy meglévő rendszert éri meg jobban választani, illetve azt is, hogy tudod-e majd használni a weboldalad, ha még sosem csináltál ilyet korábban, és mégis hogyan fognak látogatók jönni rá.

Egyedi programozást vagy már meglévő rendszert válassz? Nem lesz túl sablonos az utóbbi?

Egy egyedi fejlesztésű blogért vagy webáruházért milliós összegeket is elkérnek, de biztosan szükséged van erre? Már meglévő, kidolgozott, jól felépített rendszereket semmiképp sem éri meg a nulláról fejlesztetni egy programozóval, vagy egy kis csapatú céggel. Akár még az is előfordulhat, hogy először csinálnak ilyet, és neked kell kitapasztolnod, hogy miért nem jól működnek a dolgok. Sőt, az is lehet, hogy eltűnik a programozód, és senkit nem találsz, aki folytatná a  munkáját, inkább egy teljesen új fejlesztést próbálnak majd eladni neked, mint kibogozni az eddig megírtakat…

Ezzel szemben például a blogot a WordPress már olyan szintre fejlesztette, hogy a jelenlegi weboldalak 20%-a ilyen. Folyamatosan frissítések érhetőek el rá, nem kell attól félni, hogy pár év múlva esetleg használhatatlanná válik.

Webáruházat pedig akár már havi pár ezer forintból lehet bérelni, amit nagy létszámú fejlesztőcsapat folyamatosan fejleszt, így esélye sincs az elavulásra.

És ami a legjobb, hogy a dizájnja ezeknek is teljesen egyedivé tehető, nem kell tartani a sablonos kinézettől.

Szintén nagyon-nagyon fontos, hogy ha megkapod a kész oldalt, tudod-e majd használni…

Képzeld csak el a helyzetet. A weboldal készítés befejeződött, gyönyörű kivitelezés, nagyon jól össze lett rakva, megkapod a belépést az admin felületbe, és ennyi. Semmi további segítség vagy utasítás. Először jársz ilyen helyen, látod, hogy írja, hogy vezérlőpult, bővítmények, beállítások, stb…, nem tudod mi micsoda, nem tudod hova szabad kattintani benne, hova még véletlen sem… kifizettél érte többszázezret, és most? Lehet egyetlen kattintással szétrombolod az egészet… ijesztő gondolat, nemigaz? Autót sem úgy vásárolsz, hogy még sosem vezettél, fogalmad sincs, hol a gáz, fék, kuplung, csak beülsz és mész. Szükséged van egy OKTATÓRA, akitől megtanulod elsősorban a biztonságos autóvezetés alapjait, majd pedig azt is, hogy hogyan kapcsolhatsz nagyobb sebebességre.

Szóval fontos, hogy olyan személlyel készíttesd el a weboldalad, aki később sem engedi el a kezed, és megtanít a használatára is.

Jó. Már megtanultál tartalmat feltölteni, és blogolni is tudsz. De mi jön ezután? Tudod, hogyan szerezz vele ügyfeleket, vagy csak megosztogatod a facebookon, és várod az eredményt?

Amit még mindenképpen tudnod kell, hogy weboldalad nem fog helyetted dolgozni, akkor sem, ha folyamatosan frissíted a tartalmát. Ha sikeres akarsz lenni, manapság már elengedhetetlen a webes megjelenés, de semmiképp nem elég, csak egyetlen láncszem egy nagy-nagy egészben. Fontos, hogy folyamatosan képezd magad, meg kell tanulnod hirdetni, kommunikálni, eladni…de ez már egy másik történet.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kövess minket a facebookon:

Legutóbbi bejegyzések:

10 Tipp, Twitter követők szerzéséhez

A Twitter egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, ha helyesen használják őket. Segíthet weboldalad forgalomának létrehozásában, megszilárdíthatja a márkaépítést, és kapcsolatokat építhet ki. A baj

Megfelelési Kényszer

Megfelelési Kényszer és Szorongás az üzletépítésben Azt vettem észre az ügyfeleimnél, hogyha elkezdenek foglalkozni az üzletükkel, és kapnak egy negatív hozzászólást a videójukhoz vagy a

Weboldalkészítés NEM reszponzívan

Mivel az érdeklődők 70%-a mobilról érkezik, nagyrészük azonnal vissza is fordul, ha nem tud tájékozódni, nem olvasható az oldal. Kezdjünk konkrét példával: “Meg akartam venni