5 működő SEO (keresőoptimalizáló) tipp, amelyeket követned kell a videóid jobb rangsorolásának érdekében.

Mindannyian tudjuk, hogy a YouTube a Google második legnagyobb keresője. Ez havonta mintegy 92 milliárd oldalnézetet eredményez, amely óriási forgalmat biztosít különböző webhelyek és blogok számára. A YouTube-ra jelenleg percenként 400 órányi videót töltenek fel!

A videó feltöltése magában nem elegendő ahhoz, hogy milliókhoz eltudjuk juttatni azt, hacsak nem egy ismert márka vagyunk vagy zenei vállalat. Ahhoz, hogy megfelelő számú megtekintést kapjunk, a videónak kiváló minőségűnek kell lenni, egyedi, minőségi tartalommal.

A YouTube videód keresőbaráttá tétele

Mielőtt megosztom ezeket a tippeket, meg kell értsd, hogy a YouTube rendelkezik egy saját algoritmussal a videók rangsorolásához. A magas rangú YouTube videó egyik ismert tényezője a megtekintési idő. Ha egy felhasználó elkezdi nézni a videódat és kilép az első néhány másodpercben, a rangsor valószínűleg le fog esni.

1. A videó címe – Kulcsszavak használata

A videó címének tökéletesen illeszkednie kell a tartalmához, mivel ha a nézők azt kapják amire számítanak nagyobb eséllyel fogják végig nézni.

Használd ki a Google és a YouTube Kereső szolgáltatását. Ez áttekintést ad arról, hogy mit keresnek az emberek a Google-on és a YouTube-on, na meg segít a tartalom optimalizálásában.

Miután egy kulcsszót beírtál, a YouTube elkezd előhozni különböző témákat az általad beírt kulcsszóval kapcsolatban. Ez azért van, mert ezek a leggyakrabban keresett lekérdezések a kulcsszavakra vonatkozóan.

Hasonlóképp használhatod a Google keresőjét is, hogy mégtöbb kulcsszóötletet találj.

2. A videó leírása

Az első pár sor fontos szerepet játszik a videó keresőben való rangsorolásában. Ha a keresett kulcsszó megegyezik a videód leírásának első két sorával, akkor a videó valószínűleg magasabb rangsorolást kap.

A fenti képen látható, hogy a keresési kulcsszó megegyezik az első két sorban szereplő videóleírással. Kulcsszavak használata a leírásban nagymértékben növeli a videók rangsorolását.

3. A videó fájl megnevezése

Amikor elkészítetted a videód az operációs rendszered általában ad neki egy sablon nevet pl. “video1.avi” Mielőtt feltöltöd a YouTube-ra a videód mindenképpen nevezd át! A YouTube algoritmusai képtelenek megnézni és értelmezni a videót amit készítettél. Ha “video1.avi” néven töltöd fel a videód akkor automatikusan rangsorolva leszel a “video1.avi” videósok közé. Tehát ha a Keresőoptimalizálásról csinálsz egy videót akkor még a Feltöltés előtt tedd a célzott kulcsszót a videófálj nevévé.

4. Oszd meg a videód ahol csak tudod

Minél több közösségi oldalon, csoportokban, fórumon, csevegőszobában osztod meg a videód, annál könyebben lesz megtalálható. *Előny lehet ha a weboldaladon beágyazva osztod meg a videód.

A videó hozzáadása a blogodhoz vagy webhelyedhez különféle módokon növeli a forgalmat, ezért nem fogok túlságosan mélyen belemenni.

Az emberek szeretik nézni az online videókat, amennyiben megosztják a videódat különböző közösségi oldalakon, az organikus (nem fizetett) forgalmat eredményez a webhelyednek.

5. Cimkézés és Kulcsszókutatás

A címkék egy másik fontos módja annak, hogy jobb rangsorolást kapjunk a YouTube keresésben. Íme néhány tipp a videó címkék feltöltéséhez:

Először írd be a megfelelő címkéket: Először a fő kulcsszót.

Általános címkék listázása: Általános és megfelelő kulcsszavak írása.
Ha például a fő kulcsszó: “OnlineGuru”, akkor az általános címkék lehetnek “SEO-tippek”“Keresőoptimalizálás”“WordPress SEO” stb.

Használhatod a TubeBuddy eszközt, amely segít megtalálni a megfelelő címkéket a videóhoz. Az adott kulcsszó rangsorát is mutatja. Ezt az eszközt sok profi YouTube-os használja, és nagyon ajánlott a YouTube-csatornád számára is. A jövőben készítek erről is egy átfogó videót.

Végül, rajtad múlik, hogy meggyőző és érdekes YouTube-videókat hozol létre vagy sem. A célközönségedre kell összpontosítanod. Sok sikert kívánok hozzá! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

* Adatvédelmi irányelvek elfogadása kötelező

*

Elfogad

4 × 5 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..